Το μονοπάτι της Valia

Μόνο 4 συστατικά χρειάζονται για την παραγωγή της αγαπημένης μας Valia.
1. Νερό,
2. Βύνη,
3. Λυκίσκοι,
4. Μαγιά.

Έκτος από το νερό, επιλέγουμε τις καλύτερες Ελληνικές βύνες δημητριακών, ποιοτικούς λυκίσκους, επιλεγμένους από φυτείες σε όλο τον κόσμο, αλλά & τις μοναδικές μαγιές μας που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζυθοποίησης.
valia_calda_beer_1

Αυτό που κάνει την Valia Calda ξεχωριστή είναι τα 2 επιπλέων υλικά που χρησιμοποιούμε κατά την διαδικασία παραγωγής:
1. Μεράκι,
2. Αγάπη.

Αυτά τα 2 υλικά κάνουν την Valia Calda να ξεχωρίζει, γιατί φροντίζουμε να ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο ζυθοποίησης, χωρίς βιασύνες έτσι ώστε να μπορούμε να λέμε ότι έχουμε μια “αυθεντική” μπίρα!
valia_calda_beer_2

Τα 4 υλικά της Valia

Νερό

Το νερό είναι το μεγαλύτερο συστατικό της συνταγής μας και είναι βασικό κομμάτι της διαδικασίας παραγωγής. Η βοήθεια φίλτρων τελευταίας τεχνολογίας μας βοηθάει να βελτιώσουμε τα ποιοτικά στοιχεία του νερού έτσι ώστε να έχουμε την σταθερότητα που θέλουμε στην αγαπημένη μας Valia Calda.
valia_calda_systatika_nero

Βύνη Κριθαριού

Είναι οι σπόροι κριθαριού που έχουν υποστεί τη διαδικασία της βυνοποίησης ώστε να απελευθερώσουν φυσικά ένζυμα που χρησιμοποιούμε για να μετατρέψουμε το άμυλο σε σάκχαρα. Οι Ελληνικές & επιλεγμένες βύνες που χρησιμοποιούμε στην Valia Calda είναι υπεύθυνες για την υπέροχη γεύση, χρώμα και υφή της.
beer_vini

Λυκίσκος

Το μαγικό φυτό προστίθεται κατά την διάρκεια του βρασμού σε μορφή Pellet, αν και στην Valia Calda προτιμούμε την φυσική μορφή του. Έχουμε επιλέξει από όλο τον κόσμο διάφορες ποικιλίες οι οποίες μας βοηθούν να δώσουμε χαρακτηριστικά αρώματα, πικράδα αλλά να λειτουργούν και ως φυσικό συντηρητικό.
valia_calda_systatika_likiskos

Μαγιά

Η μαγιά είναι υπεύθυνη για την Valia Calda, xωρίς τη μαγιά δεν θα υπήρχε η αγαπημένη σας μπίρα. Η μαγιά είναι ζωντανός οργανισμός που μεταβολίζει τα σάκχαρα σε αλκοόλη και φυσικό ανθρακικό.
beer_magia

Το μονοπάτι συνδέει 9 στάδια

Άλεση
Η βύνη τοποθετείται στο μύλο για άλεση, δηλαδή θρυμματισμός σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ανάμειξη
Η αλεσμένη βύνη αναμιγνύεται μαζί με το νερό και θερμαίνεται σύμφωνα με την μυστική συνταγή μας έτσι ώστε να μετατρέψουμε το άμυλο σε σάκχαρα. Η Valia Calda έχει ένα μυστικό υλικό που την κάνει ακαταμάχητη…
diadikasia_paragogis_12

Διήθηση
Το αποτέλεσμα της ανάμειξης οδηγείται στον διηθητήρα όπου έχουμε διαχωρισμό του καθαρού γλεύκος από τα στέρεα υπολείμματα της βύνης.
Βρασμός
Το ζυθογλεύκος μεταφέρεται στον βραστήρα όπου σε διαφορετικά στάδια του βρασμού φροντίζουμε για την μυστική μας συνταγή.
(Δεν προσθέτουμε ακόμη το μυστικό μας υλικό.)
Εκεί οι λυκίσκοι δίνουν την χαρακτηριστική γεύση και άρωμα στην αγαπημένη μας Valia Calda.
diadikasia_paragogis_34

Διαχωρισμός & ψύξη
Στην συνέχεια το ζυθογλεύκος μεταφέρεται στην δεξαμενή περιδίνησης όπου απομακρύνονται τα στέρεα υπολείμματα της βύνης και του λυκίσκου. Συγχρόνως το ζυθογλεύκος ψύχεται μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία για να οδηγηθεί στην δεξαμενή ωρίμανσης.
Ζύμωση
7-10 ημέρες χρειάζεται η ζύμωση της Valia Calda Handcrafted Lager όπου η μαγική μαγιά μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλ.
Η μαγεία ξεκινά!
diadikasia_paragogis_5

Ωρίμανση
Μετά την ζύμωση, η Valia Calda Handcrafted Lager ξεκουράζεται για ακόμη 35 ημέρες στις ειδικές ψυχόμενες δεξαμενές όπου ενισχύεται το χαρακτηριστικό άρωμά της.
(Το μυστικό υλικό της Valia Calda δεν προστίθεται ακόμη.)
Φιλτράρισμα
Όταν η Valia Calda νιώσει έτοιμη περνά από φίλτρο που συγκρατεί τα στέρεα υπολείμματα.
diadikasia_paragogis_78

Εμφιάλωση & Εμβαρέλωση
Η αρχή της απόλαυσης, ύστερα από ένα κοπιαστικό αλλά γεμάτο δημιουργία μονοπάτι, η Valia Calda Handcrafted Lager εμφιαλώνεται σε φιάλες & βαρέλια gia να ξεκινήσει ένα νέο μονοπάτι που θα φτάσει δίπλα σου.
Αναρωτιέσαι σίγουρα ποιο είναι το "μυστικό συστατικό"...
diadikasia_paragogis_9

Παρέα… (Το μυστικό μας υλικό)
Η Valia Calda Handcrafted Lager απολαμβάνεται με παρέα και είναι το μυστικό συστατικό που την κάνει ακαταμάχητη, οι λυκίσκοι, οι βύνες, η μαγιά και το νερό είναι απλώς συνοδευτικά υλικά στην παρέα!
paragogi_parea