Ο Νομός Θεσπρωτίας

είναι ο βορειοδυτικότερος νομός της Ηπειρωτικής χώρας και ανήκει στους ακριτικούς νομούς.
thesprotia_valia_calda

Η περιοχή του Νομού Θεσπρωτίας απελευθερώθηκε από την Οθωμανική κυριαρχία το 1913, κατά την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων.
apeleytherosi_thesprotias_1913_valia_calda

Πρωτεύουσα του Νομού είναι η Ηγουμενίτσα η οποία χάρη στο λιμάνι της χαρακτηρίζεται ως η «Πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη».

Ο Νομός περιλαμβάνει και άλλες πόλεις «στολίδια» όπως τα Σύβοτα, την Πέρδικα, την Παραμυθιά, τους Φιλιάτες, την Σαγιάδα, την Πλαταριά, το Σούλι κ.α.

Πόλεις που η κάθε μια έχει τον δικό της χαρακτήρα που τις κατατάσσει στους αγαπημένους προορισμούς του κάθε επισκέπτη.
liamani_hgoumenitsas_valia_calda

Είναι ένας νομός που συνδυάζει όλο το μεγαλείο της φύσης από ορεινούς όγκους, ποτάμια, παραθαλάσσιες περιοχές, πεδιάδες και λίμνες και για το λόγο αυτό η περιήγηση στον Νομό Θεσπρωτίας μπορεί να παρομοιαστεί με την περιήγηση σε ένα καμβά με ζωγράφο τον τέλειο δημιουργό…την ίδια την φύση!
kalamas_thesprotia_valia_calda

Η ακτογραμμή του νομού η οποία εκτείνεται από την Σαγιάδα μέχρι τις εκβολές του Αχέροντα, είναι εμπλουτισμένη με γαλάζιες ακρογιαλιές , καθαρές παραλίες, καταπράσινους κόλπους και γραφικά λιμάνια, τοπία που η ομορφιά τους και μόνο αναζωογονεί και ξεκουράζει τον κάθε επισκέπτη.
axerontas_thesprotia_valia_calda

Ο υγροβιότοπος του Δέλτα του ποταμού Καλαμά, το κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο χωριό Σύβοτα, η Πέρδικα με τα καταγάλανα νερά του Ιονίου με το φανταστικό ηλιοβασίλεμα , το ιστορικό Σούλι όπου ο θάνατος και η θυσία συνδέθηκε με τον χορό του Ζαλόγγου, είναι μόνο κάποιες λίγες από τις αξέχαστες εμπειρίες που προσφέρει ο Νομός Θεσπρωτίας στους επισκέπτες του.
hliovasilema_thesprotia_valia_calda

Αφεθείτε στα μαγευτικά τοπία του Νομού και αφήστε τα να συνεπάρουν όπως μόνο εκείνα ξέρουν την ματιά σας αλλά και την ψυχή σας.

Οι στιγμές απόλαυσης που θα ζήσετε στον Νομό Θεσπρωτίας είναι πολλές και θα αυξηθούν με την επιλογή σας να γευτείτε την μπίρα που γεννήθηκε με γνώμονα τον τόπο της Ηπείρου «VALIA CALDA».
thesprotia_valia_calda_2