Υπεύθυνη Κατανάλωση

Το αλκοόλ είναι αλκοόλΔεν υπάρχουν ελαφριά και βαριά ποτά.

Μία μονάδα αλκοόλ περιέχεται σε ένα μικρό ποτήρι μπίρας, ένα μικρό ποτήρι ουίσκι, βότκα ή ρούμι και ένα ποτήρι κρασί.

Αλκοόλ και οδήγησηΑλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε ποτέ μαζί.

Πώς επηρεάζει το αλκοόλ την οδήγηση και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν; Ποιο είναι το νόμιμο όριο κατανάλωσης και γιατί δεν πρέπει να οδηγείς ποτέ, ακόμα κι αν έχεις πιει μόνο ένα ποτό;

Αλκοόλ και νέοιΗ σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ στη ζωή των νέων.

Οι νέοι κάτω των 18 ετών απαγορεύεται να καταναλώνουν αλκοόλ. Αν έχεις ενηλικιωθεί, θα πρέπει να έχεις συνειδητοποιήσει απόλυτα την έννοια της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ και να συνδυάζεις το ποτό μόνο με ευχάριστες στιγμές που θα θες να θυμάσαι και όχι να ξεχάσεις. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κρατάς τον έλεγχο και να περνάς πάντα καλά.

Αλκοόλ και γονείςΕίσαι γονιός και ανησυχείς για τη σχέση που έχει ή θα αναπτύξει στο μέλλον με το αλκοόλ το παιδί σου;

Γνωρίζεις πότε πρέπει να μιλήσεις στο παιδί σου για τις συνέπειες του αλκοόλ, τι πρέπει να του πεις και με ποιο τρόπο να του μάθεις το πόσο σημαντική είναι η υπεύθυνη κατανάλωση στη ζωή μας; Στην ενότητα αυτή, θα βρεις άρθρα και συμβουλές για να βοηθήσεις το παιδί σου να γίνει ένας υπεύθυνος και ενημερωμένος ενήλικας που θα απολαμβάνει το ποτό του, στα πλαίσιο ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.

ΕπιδράσειςΤι είναι αυτό που σε κάνει να μεθάς; Πώς επιδρά στον οργανισμό σου το αλκοόλ, κάθε φορά που πίνεις;

Σε αυτή την ενότητα, θα βρεις όλες τις απαντήσεις για την επίδραση που έχει το αλκοόλ στο σώμα σου και τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης όχι μόνο στην υγεία σου, αλλά και τις κοινωνικές σου σχέσεις.

ΣυμβουλέςΈξυπνες συμβουλές και προτάσεις για απολαυστικές βραδιές που θα θέλεις να θυμάσαι και όχι να ξεχάσεις.

Η σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση είναι το ήμισυ του παντός. Εδώ θα βρεις όσα πρέπει να γνωρίζεις για την επίδραση του αλκοόλ τόσο σε εσένα όσο και στην οικογένειά σου, αλλά και τους φίλους σου.